<< RETETE

CAMEMBERT TIMIAN LA GRĂTAR ȘI CĂPȘUNI MACERATE ÎN AGRODULCE

 

TIN_8746

 

Nu cred să existe ceva mai delicios și ușor de pregătit în lumea mare, decât o brânză delicioasă preparată în vreun fel. La grătar, la cuptor, într-o crustă crocantă – oricare variantă poate înlocui cu succes un fel principal.

 

Astăzi, cremozitatea unui camembert e un pic îmblânzită de contrastantul agrodolce, un condiment fantastic inventat în gastronomia italiană, mai plăcut și mai delicat decât un oțet, complex și floral.

 

Am avut nevoie de un Camembert Timian, 250 g căpșuni, o mână de nuci și 100 ml agrodolce.

 

Am prăjit nucile într-o tigaie, pe plită, până s-au rumenit frumos. Am spălat căpșunile și le-am tăiat în două, sau în sferturi pe cele foarte mari. Le-am adăugat agrodolce și le-am lăsat la macerat câteva minute – căpșunile sunt delicate, nu au nevoie de un timp îndelungat pentru a fi gata.

 

Am pus brânza întreagă pe un grătar, până când ambele părți au avut urme delicioase de copt, iar centrul a devenit moale și curgător.

 

Am servit brânza coaptă cu nucile ușor tocate deasupra, pentru un contrast crocant, și căpșunile macerate, pe care le-am scurs pentru a nu deveni prea acrișoare. Am avut o gustare încântătoare și delicată.

 

Cu drag,

Cristina

________

 

Cristina Frangopol 2023

 

Cristina Frangopol este pasionată de gastronomie, de bucătăriile lumii, de restaurante și călătorii.

 

Pentru mai multe rețete, o puteți urmări pe Rozmarin-Gourmet.ro.