<< RETETE

COUGÈRES CU BRÂNZĂ TIMIAN, MATURATĂ

Iubesc luna martie, pentru că îmi oferă ocazia să împachetez delicat mici delicii, și să le ofer în dar femeilor speciale pe care mă bucur să le am în jurul meu. Ciocolată și bomboane am tot oferit, ce ați zice de cougères cu brânză? Mini-eclere rotunde, aromate și perfecte pentru a fi dăruite, sunt unele dintre cele mai iubite moduri de a începe o reuniune veselă, alături de un spumant diafan.

 

TIN_8214

 

Am folosit, pentru o porție foarte generoasă, de vreo 40 de cougères:

  • 250 ml de apă
  • 100 g unt
  • O cană de făină
  • 4 ouă
  • Un gălbenuș
  • Brânză maturată Timian, din lapte de vacă și capră, cu piper verde și roz
  • Nucșoară
  • Piper proaspăt râșnit
  • Sare

 

Am pus pe foc apa și untul, împreună, iar când tot untul s-a topit, am  adăugat sare și făină cernută, am amestecat și am fiert aluatul câteva minute.

 

Am răcit aluatul, l-am transferat în bolul robotului de patiserie, și am încorporat ouăle, pe rând, unul câte unul, până când aluatul a devenit lucios și aproape cădea de pe paletă. Am încorporat jumătate din cantitatea de brânză maturată Timian, răzuită – am ales sortimentul cu piper verde și roz, care va adăuga o notă ușor picantă gogoșelelor. Am asezonat cu nucșoară și piper proaspăt râșnit.

 

Am format cu un poș gogoșele uniforme de aluat, într-o tavă pregătită cu hârtie de copt, le-am uns cu gălbenuș de ou și le-am adăugat brânză răzuită deasupra. Am copt la 180 de grade, cam jumătate de oră.

 

Am servit cougères (cele pe care nu le-am oferit în dar) cu un spumant rece, pentru un moment de emoție și încântare.

 

Cu drag, Cristina!

 

________

 

Cristina Frangopol 2023

 

Cristina Frangopol este pasionată de gastronomie, de bucătăriile lumii, de restaurante și călătorii.

 

Pentru mai multe rețete, o puteți urmări pe Rozmarin-Gourmet.ro.