<< TOATE PRODUSELE

GIUSEPPE GIUSTI – OTET BALSAMIC DE MODENA IGP “2 GOLD MEDALS” RICCARDO GIUSTI CHAMPAGNOTTINA

Champagnottina 2 GOLD MEDALS, 100ml - condiment cu Otet Balsamic de Modena, obținut din struguri uscați la soare.

 

Ingrediente – Must de struguri, oțet din vin învechit la butoi.

 

Oțetul balsamic de Modena IGP “2 Gold Medals” face parte din “Historical Collection”, cea mai exemplară și reprezentativă colecție de la Giuseppe Giusti. Chiar și astăzi, Giusti folosește prima etichetă istorică, concepută la începutul anilor 1900 în conformitate cu stilul de libertate din acea vreme și reprezintă vizual o colecție de premii obținute de Giusti în acea epocă. Sticla folosită inițial a fost sticlă pentru vinul Lambrusco din Modena: Champagnotta. Colectia include cinci oțeturi balsamice de Modena, de diferite retete și învechire dezvoltate de-a lungul generațiilor. Astăzi, acestea sunt clasificate cu un număr progresiv de medalii, alese din cele adunate la Târgurile internaționale din secolul al XIX-lea. Astăzi oferta include nu numai sticla Champagnottina, ci și Cubica și Champagnotta.

Sugestii de servire – legume, carne crudă, ou, pește, brânzeturi maturate, fructe proaspete, salata de fructe și deserturi.

Valabilitate – 10 ani.

Învechirea se face în butoaie, cu adăugarea de extras de oțet balsamic învechit în butoaie vechi de secole.

 

Giuseppe Giusti aceto balsamico barrels

 

 

Oțetul Balsamic a devenit un simbol al Modenei și un ambasador al excelenței italiene în lume. Aproape 60% din oțeturile balsamice ale lui Giusti sunt exportate în peste 60 de țări din întreaga lume. De-a lungul anilor, datorită calității și versatilității lor, oțeturile balsamice Giusti au pătruns în bucătariile unor restaurante importante din Italia și din împrejurimi, devenind unul dintre simbolurile gastronomiei italiene la nivel mondial.

 

Astăzi, produsele Giuseppe Giusti se vând în peste 60 de tari și sunt recunoscute ca fiind un brand traditional al Italiei, de înaltă calitate, 100% fabricat manual. Colecțiile de oțet balsamic Giusti sunt disponibile în cele mai exclusiviste restaurante din Italia și din întreaga lume, jucând un rol de sprijin în toate felurile de mâncare: de la paste proaspete la feluri principale de carne și pește, de la legume gătite și crude la fructe proaspete și desert.

 

DIN 1605, O POVESTE NEÎNTRERUPTĂ

Din secolul al XVII-lea, familia Giusti produce Oțet Balsamic, transmițând o rețetă care a creat o armonie complexă de arome și un produs de excelență, apreciat în întreaga lume.

Crearea unui oțet balsamic excepțional depinde de competență, experiență și atenție la detalii și de perioada îndelungată de învechire, cu butoaie de diferite dimensiuni si esente de lemn.

Mândrii de un know-how care a fost rafinat de-a lungul a 400 de ani de istorie a familiei, Giusti îmbină atât respectul pentru tradiție cu simțul responsabilității corporative locale, cât și o filozofie de producție modernă și durabilă.

 

O LUNGĂ ISTORIE, PREMIATĂ DIN GENERAȚIE ÎN GENERAȚIE

Reprezentată astăzi de Claudio Francesca și Luciano care conduc astăzi compania, istoria familiei Giusti este legată de zona locală. Timp de secole, producția de oțet balsamic a avut un caracter exclusiv privat, în cadrul familiei, și a fost destinată nu doar consumului privat, ci și celor mai importante daruri. O mare importanță s-a acordat așadar produselor cu brand privat, considerată o parte substanțială a moștenirii familiei. Maestrul oțetar era un membru al familiei, cineva care învățase tainele disciplinei încă de când era copil. O istorie străveche care încă trăiește și astăzi, transmisă din generație în generație.