<< TOATE PRODUSELE

MIED ALB EFERVESCENT

Alc.9%, demisec, 2021

 

Aroma bogată de flori de câmp, cu nuanțe de propolis, ceara și mierea. Gust fin, proaspăt și echilibrat, dar și complex în acelaș timp, cu nuanțe placute de miere în postgust.

 

Băutură gastronomică ce poate fi servită ca aperitiv. Se asociează cu preparate din bucătăria orientală, cu brânzeturi cu pastă moale și maturate, mâncăruri cu pește și fructe de mare sau carne de pasăre.

 

Temperatură de servire: 6-8°C

 

Miedul sau hidromelul, este cea mai veche băutură fermentată, apărută cu mult înaintea celor din viță de vie, cereale sau fructe. După unele cercetări, vechimea acestei băuturi preparată din miere ar avea 6.000 de ani.

 

Miedul este perparat din miere, apă pură de izvor şi fermenţi (must de struguri sau drojdie). Dar există mied cu diverse arome: de afine, soc, mure, inclusiv lavandă. Are un gust deosebit de plăcut şi multiple indicaţii terapeutice, fiind bogat în vitaminele B, minerale, aminoacizi – cărămizile din care sunt construite proteinele. 

 

mied