<< TOATE PRODUSELE

OTET BALSAMIC DI MODENA IGP - DIAMOND 6 - LEONARDI

Colecția Diamond / Seria 6 Travasi / 3 diamante

Țara: Italia

Producator: Leonardi

Regiune: Emilia Romagna

Volum: 250 ml

____________

 

Oțet balsamic de Modena, ușor dulce, maturat în butoaie de castan și stejar. Aciditatea este de cel puțin 6% conform reglementărilor IGP. Este recomandat a fi servit la salate, legume la grătar, pentru a aromatiza carnea și peștele, sau pentru a prepara sosuri. Excelent și pentru prepararea cocktail-urilor. Vine în sticlă pătrată clasică semnată Leonardi, completată elegant cu un cristal rotund SWAROVSKI® ELEMENTS. 

____________

 

Producătorul de oțet Leonardi și-a început activitatea în secolul al XVIII-lea, dar de la mijlocul secolului al XIX-lea a fost specializat în producerea de oțet balsamic, folosind propria materie primă. De fapt, fabrica este înconjurată de 10 hectare de viță de vie, în principal cu soiuri de struguri Trebbiano (struguri albi) și Lambrusco (struguri negri).

 

Oțetul balsamic este un condiment unic, produs în cantitate limitată, în zonele geografice ale oreșelor Modena și Reggio Emilia din Italia. Climatul special al acestor regiuni, cu diferențe termice ridicate între vara foarte caldă și iarna rece permite strugurilor să crească și să se maturizeze în cele mai bune condiții, respectând metode tradiționale de întreținere. Toate acestea, urmate de procesele riguroase de selecție a strugurilor, presare, coacere și maturare. De aici rezultatul, un oțet balsamic de calitate superioară.

 

IMG_7576

 

Aceto Leonardi