<< RETETE

PESTO DE LEURDĂ CU BRÂNZĂ MATURATĂ PRAID

TIN_PESTO

 

În plin sezon de ingrediente verzi, de care ne era tare dor la început de primăvară, leurda e una dintre cele mai căutate și apreciate frunze. Cu aroma ei fantastică de usturoi, dar mai delicată decât fratele ei în măciulie, leurda poate străluci în atât de multe feluri de mâncare, pe care le animă surprinzător. 

 

Am pregătit un pesto cu un fler românesc, din ingrediente locale, ce se potrivește minunat cu paste, risotto, sau drept condiment lângă pește, fructe de mare sau orice legume de primăvară. 

 

  • 3 legături de leurdă
  • 100 grame de brânză maturată, Praid, din gama Hochland Atelier
  • 100 ml ulei de măsline
  • O mână de nuci și migdale
  • Lămâie
  • Sare și piper proaspăt râșnite

 

Am spălat bine leurda și am răzuit brânza maturată Praid, Hochland Atelier. Am pasat bine în robotul de bucătărie frunzele, brânza, nucile și uleiul, până când au devenit o pastă grosieră, și nucile și-au păstrat un pic din textura crocantă. Am condimentat cu sare, piper proaspăt râșnit, coajă și zeamă de lămâie.   

 

Pentru un prânz perfect de primăvară, afară, la soare, am folosit pesto de leurdă într-o porție de paste vibrante, care nu au avut nevoie decât de extra brânză Praid, și câteva picături de lămâie proaspătă.

 

Neapărat să aveți un borcan de pesto de leurdă la îndemână, vă veți îndrăgosti de aroma lui de primăvară și va fi un condiment nelipsit din aproape orice gătiți.

 

Cu drag, Cristina!

 

________

 

Cristina Frangopol 2023

 

Cristina Frangopol este pasionată de gastronomie, de bucătăriile lumii, de restaurante și călătorii.

 

Pentru mai multe rețete, o puteți urmări pe Rozmarin-Gourmet.ro.