<< RETETE

PIGS IN BLANKETS ȘI CAMEMBERT COPT TIMIAN

PIGS IN BLANKETS

 

Oricine o fi avut prima data ideea să învelească niște cârnăciori în aluat și să îi coacă împreună, ne-a făcut un mare serviciu. Avem astăzi o varietate de purceluși în tot felul de păturici, pentru aperitive minunate, de început optimist petreceri și adunări vesele. Varianta pe care am creat-o astăzi învelește cârnăciori de bere, ușor afumați, într-un aluat foietaj, umplut cu mozzarella, pe care i-am scufundat într-un Camembert Timian, copt împreună cu purcelușii și devenit cel mai cremos sos pentru ei. 

 

  • 2 foi de aluat foitaj
  • 100 g mozzarella
  • Un Camembert Timian
  • Cimbru, busuioc, rozmarin proaspete
  • 250 g cârnăciori de bere
  • Un ou
  • Parmezan răzuit
  • Susan

 

Am făcut sandwich foile de aluat foitaj, cu mozarella răzuită între ele.

 

Am tăiat fâșii de 2 cm aluatul și am rulat în jurul fiecrăui cârnăcior, cât să fie acoperit bine cu păturica de aluat.

 

Am așezat Camembert-ul în tavă, după ce i-am scos învelișul din partea superioară și am presărat frunze de cimbru proaspăt. De jur împrejur am aranjat cârnăciorii în aluat. Am uns apoi cu ou bătut aluatul, am presărat parmezan răzuit și semințe de susan. Am copt cam jumătate de oră, la 200 g, până când purcelușii au devenit crocanți și aurii, iar brânza s-a topit frumos și a început să se coloreze delicat.

 

Am servit un spumant roze și am avut o gustare perfectă pentru după-amiază. Brânza delicată și moale s-a transformat în sosul perfect pentru purcelușii aromați și crocanți, pe care i-am scufundat pe rând în lava fierbinte. Toată lumea a fost foarte fericită!

 

 

Cu drag, Cristina!

 

________

 

Cristina Frangopol 2023

 

Cristina Frangopol este pasionată de gastronomie, de bucătăriile lumii, de restaurante și călătorii.

 

Pentru mai multe rețete, o puteți urmări pe Rozmarin-Gourmet.ro.