<< TOATE PRODUSELE

SALAM MANGALITZA FOOD ART

Ingrediente:

CARNE DE PORC MANGALIȚĂ (origine RO), SLANINĂ DE PORC MANGALIȚĂ (origine RO), sare de mare 2,5%, condimente naturale în proporție variabila (piper negru, piper alb, praf de usturoi), vitamina C (0,25%). Pentru 100 grame de produs s-au utilizat 160 grame de carne de porc și slanină.

PRODUS REFRIGERAT.

 

Mangalița este un porc care nu poate fi crescut intensiv în ferme mari și are nevoie de mai bine de 1 an și jumătate până ajunge să poată fi sacrificat. Însă tot efortul creșterii lui este răsplătit prin carnea suculentă și gustoasă, și mai ales prin grăsimea abundentă care, surprinzător, este foarte săracă în colesterol, dar bogată în acizi grași Omega 3, 6 si 9.

 

Acești acizi grași esențiali sunt recunoscuți pentru importanța lor în sănătatea inimii, au rol în scăderea trigliceridelor și a colesterolului rău și în creșterea colesterolului bun. Protejează celulele împotriva oxidării, deci combat îmbătrânirea tisulară și alungă depresia. Acizii grași Omega se mai găsesc în uleiul de măsline, fructele uscate (nuci, alune) și în carnea de pește.

 

Carnea de porc Mangalița este căutată în restaurantele premium din întreaga lume, deși este mai scumpă decât cea obișnuită, de porc. Și pe bună dreptate: este mai sănătoasă, mai gustoasă, conține mai puțină apă, deci nu scade atât de mult în timpul preparării termice și este mai moale, datorită grăsimii care se întrepătrunde cu fibrele musculare. Mai mult decât oricare altă rasă, porcul Mangalița are o cantitate mare de untură, care este cremoasă și puternic aromată. Specialiștii culinari afirmă că gustul cărnii de Mangalița se apropie de cel al cărnii de mistreț.

 

salam de mangalita food art

 

296674371_426378916198443_6903097716980722398_n

 

296392061_426380236198311_3356690866489707606_n