Coasta Amalfitană e celebră pe lângă frumusețea ei inegalabilă și pentru lămâile speciale, mari, aromate, pe care italienii le folosesc mândri într-o mulțime de preparate dulci sau sărate. M-au inspirat și pe mine să le folosesc într-un fel simplu și aromat – pasta al limone e deja o rețetă celebră. Am oferit însă pastelor cremozitate și o notă particulară printr-o delicată brânză proaspătă de capră și note de cimbru. Perfecte în orice seară, vor deveni repede printre variantele de cină preferate de toți din casă.

- 200 g spaghetti
- 200 g brânză de capră (rulou La Colline)
- 50 g unt
- Cimbru și busuioc proaspete
- Lămâie
- Sare de mare
- Piper proaspăt râșnit
- Parmezan
Am fiert spaghetti al dente.
Am topit untul într-o tigaie încăpătoare, împreună cu brânza moale de capră, puțin ulei de măsline și cimbru proaspăt. Am condimentat cu sare și piper proaspăt râșnit, sucul și coaja rasă a unei lămâi și 50 ml de apă în care au fiert pastele.
Am fiert pentru ultimul minut spaghetti în sos și am topit împreună cu ele și o mână bună de parmezan, pe care l-am răzuit direct în tigaie.
Pentru o tușă de final și prospețime - parmezan, coajă de lămâie și piper.
Delicatețea brânzei de capră și parfumul lămâii au transformat aceste paste într-o cină aromată, cremoasă și încântătoare, care aduce soare și un chef de plimbare printr-o livadă de lămâi coapte, oricărei zile mai reci. Și totul în zece minute, cine ar fi crezut?
Cu drag, Cristina!
________

Cristina Frangopol este pasionată de gastronomie, de bucătăriile lumii, de restaurante și călătorii.
Pentru mai multe rețete, o puteți urmări pe Rozmarin-Gourmet.ro.