<< TOATE PRODUSELE

USTUROI NEGRU 60 G

Conținut: bulbi de usturoi negru, 60 g

 

Usturoiul alb în fazele de maturare își pierde aroma puternică, dobândind în același timp o textură moale, un gust de lemn dulce și o aromă de umami care amintește de oțetul balsamic sau sosul de soia. Din aceste motive poate fi folosit pentru a spori aroma cărnurilor, peștelui, brânzeturilor și legumelor. De asemenea, este recomandat acelor persoane care de obicei evită să mănânce usturoi alb traditional, acest produs fiind de fapt mai ușor digerabil.

 

Usturoiul negru poate fi servit ca atare în orice fel de mâncare, dar și la paste sau risotto.

 

Din cățeii de usturoi negru se poate crea o cremă alternativă prin zdrobirea acestora, la care se adaugă ulei de măsline. Poate fi folosit ca un condiment, întins pe pâine sau în preparate vegetariene și vegane.

 

 

usturoi negru 22

 

 

 

Usturoiul negru Umami este un produs gourmet derivat din Usturoiul Polesano DOP. Bulbul de usturoi trece printr-un proces lung de maturare natural, prin controlul temperaturii și umidității, timp de 30-40 de zile la o temperatură cuprinsă între 55°C-75°C.

 

Procesul este complet natural, nu se adăugă coloranți sau conservanți, dar este condiționat de controlul temperaturii și umidității. Procesul are loc într-un cuptor industrial special cu o capacitate de aproximativ 200 kg per proces. Procesul este caracterizat de reacția Maillard, un proces termic care permite zahărului din interiorul usturoiului să se caramelizeze. Datorită acestui proces îndelungat, usturoiul devine negru, deoarece zaharurile din el s-au caramelizat. În timpul procesului, usturoiul își  pierde aproximativ jumătate din greutate.

 

Marele avantaj al folosirii usturoiului negru este digerabilitatea sa mai mare și absența alicinei, substanța care provoacă respirație grea în usturoiul normal. Usturoiul negru este renumit pentru versatilitatea sa și poate fi utilizat într-o mare varietate de rețete.

 

DEPOZITARE

 

Pentru bulbul/cățeii de usturoi negru, recomandăm păstrarea, chiar și odată deschis, în ambalajul său, lângă condimentele din cămară, ci nu în frigider.

Pentru crema de usturoi negru, odată deschis borcanul, recomandăm pastrarea la frigider și să fie consumată în cinci zile de la deschidere.

 

PROPRIETĂȚILE USTUROIULUI NEGRU

 

Usturoiul negru are o concentrație mai mare de antioxidanți decât usturoiul alb.

Usturoiul negru este considerat un superaliment util pentru promovarea stării de bine a organismului datorită proprietăților sale antioxidante și antibacteriene. Studiile științifice au arătat o creștere considerabilă a proprietăților nutriționale ale usturoiului negru în comparație cu usturoiul alb.

 

Află mai multe informații despre usturoiul negru aici.

 

Usturoi negru Umami 22