BLOG

TAIEREA SI SERVIREA BRANZETURILOR

Cum se poate obține cele mai gustoase platouri cu brânză

CUM SE FACE UN PLATOU CU BRANZETURI

Selecția brânzeturilor și produsele complementare

USTUROIUL NEGRU

Excelență italiană în gastronomia internațională

ISTORIA BRANZETURILOR MODERNE, PRODUCTIA LA NIVEL DE COOPERATIVA

Pelerinii englezi sunt cei care au adus pentru prima dată brânza în America, începând cu anul 1620. Pentru aceştia, brânzeturile reprezentau proviziile lor pentru drum.

ISTORIA BRANZETURILOR

Originea brânzeturilor a rămas necunoscută, dar știm că până în vremea Imperiului Roman, fabricarea lor a devenit un proces foarte răspândit și apreciat în întreaga Europă și în Orientul Mijlociu

REGULI DE BAZA IN DEGUSTAREA BRANZETURILOR

Ce trebuie să știm pentru o degustare corectă

ASOCIEREA BRANZETURILOR CU VINURILE SAU CU ALTE BAUTURI

Reguli simple pentru a asocia brânza cu vinul

CUM PASTRAM BRANZETURILE IN FRIGIDER

Brânza este un organism viu, iar pentru a rămâne proaspătă în frigider, astfel încât să vă puteți bucura de ea mai mult timp, trebuie lasată să respire.

CHEESEBAR PENTRU EVENIMENTE PRIVATE

Produse gourmet atent alese pentru evenimente corporate și festive

MATURAREA BRANZETURILOR

Modificările care au loc în timpul maturării se desfăşoară într-o anumită ordine şi se fac pe seama principalelor componente din lapte: lactoză, substanţe proteice şi grăsimi

CLASIFICAREA BRANZETURILOR

Cum încadrăm brânza în functie tipul de lapte, grăsime, ori procesul de fabricație

OBTINEREA BRANZETURILOR

Atunci când vorbim despre procesul de fabricație al brânzeturilor, trebuie să fim foarte atenți la calitatea laptelui materie primă

TERROIR-UL, CE INSEAMNA SI CUM AFECTEAZA PRODUCTIA DE BRANZETURI

Pășunile de unde se hrănesc animalele influențează laptele, iar laptele determină multe dintre caracteristicile cheie ale brânzei.