VINETE COAPTE CU BRÂNZĂ DE BURDUF ȘI USTUROI NEGRU

VINETE COAPTE CU BRÂNZĂ DE BURDUF ȘI USTUROI NEGRU

Rețetă Rozmarin Gourmet - Ingrediente locale, din piață și de la brutărie, de la producătorii mei preferați, pentru un gust familiar din copilărie - am ales vinete albe, brânză de burduf, telemea maturată, pâine cu maia, usturoi negru și ardei iute.
Stoc epuizat
0.00 Lei
Transport gratuit pentru comenzi începând cu 300 lei în București, 300 lei în Ilfov și 1500 lei în restul țării. Pentru comenzi mai mici decât sumele menționate, se percepe un cost suplimentar de 30 lei pentru transportul în București și Ilfov și 35 lei pentru transportul în restul țării.
Suport clienti
L-V 9.00-19.00
0743 862 874

Rozmarin vinete cu branza de burduf si usturoi negru

 

Invenția italienilor, melanzane alla parmigiana, e pe cât de simplă pe atât de genială. Este o rețetă delicioasă, ce se gătește foarte ușor și probabil toată lumea are ingredientele prin casă.

 

Ce am gătit eu seamănă mult ca metodă, dar am ales ingrediente locale, din piață și de la brutărie, de la producătorii mei preferați, pentru un gust familiar din copilărie - am ales vinete albe, brânză de burduf, telemea maturată, pâine cu maia, usturoi negru și ardei iute.

 

Am rumenit pe grătar feliile de vinete și le-am condimentat foarte ușor (brânza deja e sărată) - singura pregătire necesară, pentru că deja aveam un sos de roșii - e întotdeauna la îndemână și foarte bun la orice.

 

Într-un vas ceramic, bun pentru cuptor, am alternat straturi de sos (aici trebuie generozitate, pentru ca avem nevoie de sosul care va lega tot ce e în vas), felii de vinete, brânză de burduf și am repetat încă de două ori. Ultimul strat a fost telemea maturată rasă, care știam că se va gratina apetisant, și va face o crustă delicioasă la copt. Ardeii s-au copt peste brânză și a rezultat un condiment foarte bun, cu o iuțeală mai plăcută și o aromă de copt.

 

Totul a mers la coptor, la foc potrivit, vreo o jumătate de oră. Între timp, felii generoase de pâine cu maia au primit câțiva stropi de ulei de măsline și un touch de sare. Le-am prăjit apoi pe grătar, până când au primit urme delicioase și un ușor iz de fum și așa calde, le-am frecat cu un cățel de usturoi negru, maturat – un condiment delicat și aromat, mai puțin astringent decât usturoiul. 

 

Am servit vinetele cu brânză de burduf cu sosul bolborosind încă fierbinte, cu oregano delicat, din grădină, presărat pentru a oferi puțină prospețime. Pâinea e potrivită și ca bază pentru vinete și pentru înmuiat în sosul care a devenit o pasta de brânză și roșii și m-am bucurat de toată bunătatea unei mâncări simple, de vară, în care ingredientele fac totul.

 

Cu drag,

Cristina

________

 

Cristina Frangopol 2023

 

Cristina Frangopol este pasionată de gastronomie, de bucătăriile lumii, de restaurante și călătorii.

 

Pentru mai multe rețete, o puteți urmări pe Rozmarin-Gourmet.ro.

 

GAMA DE PRODUSE REVINO GOURMET

Cadouri gastronomice cu vinuri, brânzeturi, specialități carne și dulceață

CUTIE MIXT REVINO GOURMET

2 brânzeturi / 1 pate de rață / 1 piept rață / 1 dulceață coacăze / 1 cutie cadou

SPECIALITATI CARNE REVINO GOURMET

3 pate mixt / 1 salam mangaliță / 1 piept de rață / 1 cutie cadou

MERLOT TIME OUT

1 vin Merlot Time Out / 2 brânzeturi / 1 dulceață / 1 cutie cadou

FETEASCA REGALA TIME OUT

1 vin Fetească Regală Time Out / 1 brânză / 1 pate mangaliță / 1 nuci

CHEESE EXPERIENCE

1 Delice / 1 Tekeroi vacă / 1 Tekeroi vacă cu trufe / cutie cadou

ROMANIAN HERITAGE

1 vin / 2 brânzeturi / 1 pate de mangaliță / 1 piept rață / 1 ciocolată / 1 țuică / 1 cutie cadou