CUTIE MIXT REVINO GOURMET
2 brânzeturi / 1 pate de rață / 1 piept rață / 1 dulceață coacăze / 1 cutie cadou
Brânza joacă un rol important în aproape toate bucătăriile lumii, fiind un aliment complex, dar și o experiență personală.
Pentru o degustare corectă, trebuie să ţinem cont de câteva reguli de bază:
Suprafețele de tăiere
Planșele din lemn sunt suprafeţe ideale pentru servirea brânzeturilor, dar putem folosi și suprafeţe din sticlă, marmură, ceramică. Nu este recomandată utilizarea ustensilelor din plastic sau metal, cu excepţia cuţitelor.
Ustensile de tăiere
În tăierea brânzeturilor cu arome diferite, este recomandată utilizarea unor cuțite diferite astfel încât să nu se amestece gusturile.
Tăierea se face în funcție de formă și textură.
Brânzeturile rotunde sau pătrate se taie felii triunghiulare, pornind din centrul bucăţii, aşa cum se taie o tartă.
Brânzeturile cilindrice şi lungi se taie rondele, iar dacă acestea sunt îndeajuns de mari, se pot tăia, la rândul lor, în felii triunghiulare. Brânzeturile mici se taie în jumătate sau sferturi. Brânzeturile cu mucegai albastru trebuie feliate astfel încât să se păstreze un raport mucegai-brânză similar. Află mai multe despre tăiere aici.
Ordinea așezării și degustării brânzeturilor
Atunci când așezăm brânzeturile pentru degustare trebuie să ţinem cont de gust, aromă şi perioada de maturare. Se începe cu brânzeturile moi, proaspete şi tinere, nematurate, cu gust delicat şi se trece treptat către cele tari, maturate și cu arome puternice.
Ultimele două tipuri de brânzeturi iși pot inversa ordinea în funcție de intensitate.
Aşezarea brânzeturilor pe platouri
Există câteva reguli de bază atunci când vine vorba de așezarea brânzeturilor și anume:
Este recomandată etichetarea tipurilor de brânză degustate, chiar și păstrarea ambalajelor acestora lângă fiecare tip de brânză.
Există șapte grupe de mirosuri pe care le întâlnim la brânzeturi: lactic, floral, ierbos, fructat, gust de nucă, grajd (bălegar), picant.
Alina Iancu
12/09/21
Cadouri gastronomice cu vinuri, brânzeturi, specialități carne și dulceață
2 brânzeturi / 1 pate de rață / 1 piept rață / 1 dulceață coacăze / 1 cutie cadou
3 pate mixt / 1 salam mangaliță / 1 piept de rață / 1 cutie cadou
1 vin Merlot Time Out / 2 brânzeturi / 1 dulceață / 1 cutie cadou
1 vin Fetească Regală Time Out / 1 brânză / 1 pate mangaliță / 1 nuci
1 Tilsit / 1 Tekeroi vacă / 1 Tekeroi vacă cu trufe / set 3 sosuri CanBech cadou / cutie
1 vin / 2 brânzeturi / 1 pate de mangaliță / 1 piept rață / 1 ciocolată / 1 țuică / 1 steluță ceramică / 1 cutie cadou